fbpx Trenduri în managementul de flotă pentru anul 2022 | SAS
Trenduri în managementul de flotă

Trenduri în managementul de flotă pentru anul 2022

 

Industria de transport și logistică se dovedește a fi tot mai înfloritoare de la an la an, în întreaga lume. Globalizarea și accesul facil la orice produs din orice colț al lumii ridică nevoia de transport rapid și eficient la un alt nivel. Drept urmare, managerii de flotă trebuie să își adapteze permanent condițiile la cerințele clienților. Și cum tehnologia avansează în ritm alert, trendurile în tehnologie pentru anul următor se referă, în cea mai mare măsură, la sisteme tot mai avansate de monitorizare GPS, care să ofere informații valoroase, necesare proceselor administrative.

Statista.com estimează valoarea industriei de logistică din întreaga lume la suma de 5.99 trilioane de euro, o creștere cu 0.26 trilioane de euro față de anul anterior - 2020, iar pentru anul 2022 se așteaptă va această industrie să ajungă chiar la valoarea de 6.28 trilioane de euro. După cum putem observa, previziunile specialiștilor se conturează în jurul unui trend ascendent în ceea ce privește mărimea și valoarea industriei de transport și logistică. Anul anterior, 2020, a fost un an plin de încercări, dar care ne-a dovedit importanța mobilității și nevoia disponibilității de marfă în orice punct de pe glob. Multe dintre obstacole au îngreunat activitatea transportatorilor și în acest an, 2021, dar totodată ne-au învățat să luăm decizii mai bune, să fim pregătiți pentru orice situație și să ne adaptăm permanent la cele mai noi tehnologii, care ne ajută să păstrăm activitatea în condiții optime.


La ce ne putem aștepta în anul 2022?

 

Imprevizibilitatea a marcat specificul fiecărei activități economice, în ultima perioadă, însă nevoia de digitalizare și progres tehnologic a rămas la fel de puternică. Așadar, trendurile pentru managementul de flotă din anul următor se conturează în jurul conceptului de transformare digitală, având ca principal obiectiv adoptarea unor soluții digitale pentru o administrare eficientă a vehiculelor și transporturilor.

 

4 trenduri pentru managementul de flotă în anul 2022

 

Sporirea siguranței

 

Pentru a-și putea desfășura activitatea în condiții optime, o companie de transport și logistică trebuie să dispună de criterii maxime de siguranță în ceea ce privește șoferii, vehiculele, marfa și informațiile. Odată cu dezvoltarea soluțiilor digitale pentru managementul de flotă, se pune tot mai mult accentul pe siguranța digitală. Totuși, aceste sisteme avansează mai rapid decât realizăm, astfel că un sistem avansat de management de flotă asigură o siguranță sporită asupra datelor, dar mai mult decât atât, și asupra vehiculelor. Sistemele de alarmă incorporate în aceste soluții asigură la prevenirea furturilor, prin notificarea imediată a oricărui incident ieșit din comun sau a unei modificări bruște, precum o modificare a nivelului de combustibil din rezervor. Managerii de flotă pot monitoriza în timp real activitatea pentru fiecare vehicul și pot acționa rapid în cazul situațiilor de urgență. În plus, rapoartele de activitate pot scoate la iveală diferite probleme sau deficiențe în ceea ce privește managementul flotei auto, care pot fi ulterior rezolvate prin adoptarea unor strategii de management mai eficiente.

 

Sustenabilitatea

 

Problema poluării excesive produsă de vehicule este unul dintre subiectele principale în ceea ce privește protecția mediului și reducerea emisiilor de carbon. Una dintre alternativele eficiente la care se lucrează în acest scop este dezvoltarea unor vehicule electrice care să permită transportul de marfă în condiții optime. De asemenea, vehiculele electrice reprezintă o alternativă eficientă din punctul de vedere al sustenabilității, deoarece sunt create din piese mai fiabile, cu o perioadă de viață mai îndelungată față de vehiculele cu motoare clasice (prin ardere sau inducție), așadar este redus gradul de poluare cu deșeuri rezultate în urma mentenanței tehnice a vehiculelor.

 

Accentul pus pe informație

 

Atât societatea, cât și mediul economic se bazează din ce în ce mai mult pe informații de valoare care pot contribui la decizii eficiente pentru viitor. Astfel, afacerile care dispun de servicii de transport au nevoie de un sistem avansat care să monitorizeze, să păstreze și să proceseze datele, pentru a genera rapoarte complexe, valoroase pentru managementul de flotă. Odată cu inventarea de noi tehnologii, soluțiile digitale de management al flotei devin din ce în ce mai bune, în fiecare zi. Dacă toate informațiile legate de flota auto sunt integrare într-o singură platformă, precum Fleet Care, managerii își pot îndeplini sarcinile mult mai eficient și convenabil.

 

Evoluția 5G

 

Serviciile 5G, aflate în plină ascensiune, tind să aducă monitorizarea GPS și conectivitatea la un alt nivel, fiind estimat faptul că ating viteze de 20 de ori mai mari decât 4G. 5G este o tehnologie inovatoare care va influența toate industriile, la nivel global. 5G a ajuns deja în unele părți ale lumii, iar, în anul 2022, este probabil să se răspândească pe tot globul. Extinderea acestei tehnologii va revoluționa serviciile digitale de management al flotei, asigurând o eficiență ridicată și o rată mai mare de automatizare a sarcinilor administrative repetitive. Odată cu transmiterea datelor într-o fracțiune de secundă, comunicarea între entități va avea loc mult mai rapid. Managerii pot trimite instrucțiuni angajaților în timp real, cu răspunsuri mai rapide, sporind productivitatea operațională generală. 

 

Industria de transport și logistică este una esențială pentru economie, având o contribuție considerabilă pe partea financiară. Mai mult decât atât, multe alte industrii și companii depinde de serviciile de transport pentru a pune marfa în circulație, fie pe plan local, național sau global. Pentru a simplifica activitatea tot mai complexă de management de flotă, este esențială adoptarea unei soluții digitale care să ofere managerilor sprijinul de care au nevoie în întreg procesul administrativ.

V-am trezit interesul?

Cere o estimare de pret si demo

Costurile pentru combustibil în afacerea ta pot varia în funcție de locația de unde este procurat acesta și de tipul de carburant utilizat.

Soluțiile GPS de monitorizare oferite de SASFleet nu doar că asigură siguranța flotei, ci și îmbunătățesc nivelul de motivație la locul de muncă. Echipa noastră depune toate eforturile pentru a garanta siguranța flotelor și pentru a crea un mediu de lucru plăcut și motivant pentru echipa ta. 

Monitorizarea GPS include diverse beneficii pentru managementul de flotă precum localizarea autoturismelor din flotă, costuri mai mici de întreținere și optimizarea rutelor

Cât de mult crezi că influențează stilul de condus al șoferilor cheltuielile flotei tale auto? Știai că economia de combustibil e favorizată de conducerea ecologică? Din fericire, printr-un sistem de monitorizare GPS ca cel de la SASFleet accesezi toate  informațiile importante pentru o bună funcționare a parcului auto.  

 

Cu un sistem de monitorizare GPS precum cel de la SASFleet Tracking îți poți optimiza flota în timp ce eficientizezi costurile și corectezi stiluri de condus neadecvate. Unul dintre comportamentele de la volan care poate produce pierderi financiare și poate scădea productivitatea flotei tale este consumul la ralanti.  

Ultimii ani au fost plini de provocări pentru mediul de afaceri, iar majoritatea industriilor au fost forțate să se adapteze schimbărilor aduse de contextul socio-economic actual. Zona de logistică și transport a fost afectată, iar companiile au fost nevoite să adopte soluții inovative pentru atingerea obiectivelor propuse. 

Managementul de flotă presupune de fapt managementul costurilor de mentenanță ale mașinii, gestionarea carburantului, a documentelor, a siguranței angajaților și o livrare impecabilă a produselor către client, ceea ce duce la eficientizarea costurilor cu flota auto.

Gestionarea flotei a prezentat de multe ori o provocare. Numărul mare de vehicule, locațiile acestora, dar și varietatea operațiunilor necesită un efort coordonat din partea ambelor părți implicate. În trecut, această sarcină era gestionată într-un mod complex și fragmentat cu echipe responsabile pentru una sau mai multe funcții specifice.

Atunci când creezi un produs îți dorești să aibă o aplicabilitate cât mai mare pentru nișa ta de clienți. Testând diverse aplicații, credem că am creat o platformă Web care este ușor de utilizat și rapidă în generarea datelor.