Echipamente și Produse

Sistemul GPS

SAS Grup oferă o soluție complet integrată de monitorizare a flotei auto prin sisteme GPS de ultimă generație. Experții noștri au grijă ca sistemele GPS instalate să transmită non-stop informațiile dorite, iar prin intermediul platformei noastre web poți accesa oricând analize și rapoarte tehnice avansate pentru a lua deciziile corecte.

Soluția creată de noi are la bază următoarele tipuri de echipamente:

În cei peste 17 ani de când oferim servicii de monitorizare, am căutat mereu să îți oferim cel mai înalt nivel de calitate. Din acest motiv, soluțiile noastre folosesc ultima tehnologie de pe piață: FMB110 și FMB120.

FMB110 și FMB120 fac parte din ultima generație de dispozitive GPS. Au un consum mic de energie, dimensiuni mici, sunt ușoare și rezistente la variații de temperatură. Dispozitivele protejează în interiorul carcasei antenele GSM și GPS și dispun de o protecție specială la bruiaje. Datorită chip-urilor de memorie, ele rețin cele mai recente informații chiar și atunci când sunt deconectate de la electricitate.

Prin tehnologia avansată de care dispun, vezi locația vehiculului tău cu o eroare minimă și vei dispune de o transmisie constantă de date, chiar și în condiții climatice nefavorabile.

Atât FMB 110, cât și FMB 120 sunt compatibile cu o gamă foarte largă de vehicule. Începând de la camioane, mașini mici și dubițe, până la mașini agricole, bărci și scutere, orice flotă poate fi monitorizată. Sistemul tehnic ingenios de care dispun echipamentele noastre permit alimentarea și montarea pe aproape orice tip de vehicul.

Ambele pot fi conectate la computerul mașinii prin intermediul Teltonika LV-CAN200 și beneficiază de protecție împotriva suprasarcinii și a umidității.

FMB120 beneficiază și de o baterie incorporată, care te ține informat chiar și atunci când cineva întrerupe alimentarea dispozitivului (utilă în cazul în care îți este furat vehiculul sau când ai șoferi rău intenționați).

SAS Grup folosește sisteme GPS cu tehnologii de ultimă generație pentru a asigura servicii de monitorizare la cele mai înalte standarde.

Soluțiile software folosite sunt dezvoltate de către experții SAS și urmăresc eficiența maximă în managementul de flotă. Algoritmul folosit de noi oferă un maximum de compatibilitate și putem să asigurăm transmisii cât mai stabile, comunicare rapidă cu serverele noastre și o localizare foarte precisă.

Serverele SAS Grup sunt găzduite în data-room-ul Orange Romania SA. Acolo sunt stocate baze de date ce memorează pozițiile vehiculelor și istoricul traseelor efectuate. Accesul la baza de date se face securizat și criptat prin intermediul platformei web SAS GRUP. Odată autentificat, poți urmări pozițiile mașinilor și datele aferente recepționate de către sistemele GPS, în timp real.

Prin utilizarea unui algoritm special, serverele SAS Grup pre-procesează constant datele primite de la GPS pentru raportare. Astfel, reușim să furnizăm rapoarte foarte complexe într-un timp foarte scurt. Toate aceste rapoarte pot fi personalizate și filtrate după nevoia clientului.

SAS Grup folosește hărți gps ce acoperă toate standardele necesare pentru o localizare de maximă precizie. Harta digitală conține elemente precum numerele de casă, numărul de bornă de kilometraj ( pe drumurile europene și pe autostrăzi ), numele străzilor, numele clădirilor importante și alte elemente vizuale care determină tipul de șosea (drum național, drum județean, autostradă etc.), pădurile, relieful etc. Prin utilizarea acestor date furnizăm niște rapoarte foarte clare, în care este identificat ușor traseul urmat de mașinile din flotă.

Din octombrie 2010, SAS Grup dispune de hărți gps la fel de detaliate pentru toata Europa și recunoaște adresa fiecărei poziții transmise de sistemele GPS din orice locație.

Produse oferite de SAS Grup

Prin intermediul produselor noastre, oferim sisteme GPS de supraveghere variate care permit urmărirea și supravegherea unuia sau mai multor vehicule deodată. S.A.S Grup oferă produse și servicii GPS de control și supraveghere prin satelit destinate atât companiilor, cât și persoanelor fizice:

Pentru un mai bun management al parcului auto deținut, SAS Grup îți oferă dispozitive care recunosc identitatea șoferilor tăi.

Sistemul de recunoaștere este compus din: key reader, buzzer (sonerie), key tag și un token (cartelă) pentru șofer. Opțional, se pot achiziționa token-uri pentru fiecare șofer suplimentar pe autovehicul.

Modul de funcționare este simplu: în momentul în care șoferii descuie ușa, sistemul de recunoaștere emite un sunet continuu, până când angajatul se autentifică cu cartela. De asemenea, se poate opta pentru un sistem care împiedică pornirea motorului până la scanarea token-ului deținut de șofer.

Prin intermediul lor, se salvează în baza de date numele șoferului, traseul, staționările făcute de acesta și orele petrecute pe traseu. Astfel, se poate face o fișă personală detaliată, în care poți să vezi nivelul de performanță al șoferilor tăi.

Sistemele GPS achiziționate pot fi conectate la bordul mașinii pentru furnizarea unor informații suplimentare precum turație, odometru ( kilometri efectuați ), total combustibil folosit și nivelul de carburant din rezervor. Ele transmit și traduc protocolul computerului de bord spre protocolul echipamentului GPS folosit.

Dispozitivul utilizat de noi este Teltonika LV-CAN200. Acest dispozitiv permite citirea calculatorului de bord la camioane, autobuze, dubițe sau alte vehicule mai mici. Datorită acestui dispozitiv, conectarea se face simplu și facil prin intermediul mufelor deja existente.

Designul ingenios îl face rezistent la variații de temperatură, iar datorită dimensiunilor mici este ușor de conectat pe orice fel de vehicul.

Pentru o monitorizare cât mai completă a flotei deținute de tine, SAS Grup îți oferă senzori care pot fi integrați cu sistemele GPS. Prin intermediul lor, sunt transmise în timp real informații cu privire la schimbările care au loc asupra vehiculului. Pot fi detectate intrările și ieșirile din vehicul ( inclusiv din remorca cu marfă ), temperatura la care se află marfa transportată sau statusul utilajului.

Gama noastră de senzori acoperă:

  • monitorizarea temperaturii
  • recunoaștere deschidere portieră, portbagaj
  • recunoaștere mișcare braț macara, ridicare cupă buldozer etc.
  • pornire pompă

La sistemul GPS de pe vehicul se pot adăuga diverse dispozitive complementare pentru a extinde funcționalitățile acestuia.

Printre cele mai importante dispozitive adiționale este releul special pentru motor. El poate preveni pornirea neautorizată sau poate opri motorul vehiculului tău prin o simplă apăsare de buton. Oriunde te-ai afla, poți astfel să ai control asupra mașinii tale.

La sistemul GPS se mai pot conecta butoane pentru întreruperea temporară a anumitor funcționalități:

  • Butonul pentru întrerupea parțială - distanța este calculată corect, dar poziția nu este înregistrată/afișată pe perioada activării acestui buton.
  • Butonul pentru întreruperea completă - monitorizarea GPS este complet dezactivată. La reactivarea sistemului GPS, ești notificat de eveniment, iar traseul este reluat din acel punct.

Pe lângă aceste componente se mai pot adăuga antene (dacă este cazul), cabluri de alimentare GPS etc.