fbpx 4 abordări în siguranța flotei | SAS
siguranța flotei

4 abordări în siguranța flotei

Cunoaștem cu toții importanța proceselor de implementat pentru siguranța flotei, însă, fără o structură clar definită, unele etape ar putea fi neglijate. Elaborarea și implementarea unui plan de siguranță a flotei este o etapă absolut necesară pentru a prevedea și, sperăm, a evita incidentele de orice fel legate de siguranța șoferilor și a bunurilor transportate.

 

Care sunt cele 4 modalități prin care putem asigura siguranța flotei auto?

 

1. Construiește și comunică șoferilor tăi politica de siguranță stabilită în interiorul companiei

 

Gestionarea siguranței flotei este o prioritate majoră pentru orice manager de flotă, dar aplicarea politicilor de siguranță poate fi o provocare fără un sistem de management bine pus la punct. Fie că e vorba despre lipsa de vizibilitate a operațiunilor zilnice sau de o comunicare deficitară cu persionalul în ceea ce privește politicile de siguranță stabilite, unii manageri de flotă au dificultăți în evitarea problemelor care duc deseori la accidente și, implicit, la cheltuieli mari.

Implementarea unui program de siguranță a flotei începe cu stabilirea standardelor privind activitatea șoferilor și modul de folosință a bunurilor. Primul pas poate fi examinarea modului în care șoferii tăi folosesc vehiculele și echipamentele puse la dispoziție, precum și modul în care este monitorizată activitatea lor.

 

Atunci când dezvolți politica de siguranță a flotei, ia în considerare următorii factori:

masinaDacă șoferii tăi iau bunurile acasă după muncă sau le returnează la punctul de lucru.

masinaCe tipuri de instrumente ai la dispoziție pentru monitorizarea șoferilor în activitatea lor.

masinaCum ții evidența inspecțiilor tehnice periodice, ale reviziilor, înmatriculărilor ș.a.

 

Dacă șoferii tăi folosesc mașina de serviciu în fiecare zi și nu o lasă la sediul companiei, este posibil să nu vezi starea ei în mod regulat. Pentru a te asigura că vehiculele tale funcționează în parametrii normali, în siguranță și că șoferii rămân productivi, este imperativ să ai o modalitate profesionistă de a urmări starea și modul de utilizare a vehiculelor, cu ajutorul unui sistem de monitorizare gps a flotei, cum este SASFleet.

După stabilirea politicilor de siguranță a flotei, comunică angajaților tăi, atât celor de la birou, cât și celor de pe teren, cele stabilite și cât de importantă este adoptarea unui comportament adecvat în trafic și respectarea normelor existente.

 

2. Inspecții periodice a vehiculelor, pentru siguranță

 

Inspecțiile tehnice periodice a vehiculelor reprezintă o modalitate excelentă pentru șoferi de a identifica potențiale probleme de siguranță și de a ajuta la prevenirea unor avarii sau accidente viitoare. Indiferent dacă vehiculele din flota ta sunt sau nu obligate legal să efectueze inspecțiile tehnice, aceasta este o practică bună pentru a te asigura că sunt respectate normele de siguranță în trafic.

Există posibilitatea ca managerii de flote sa nu fie informați suficient de repede cu privire la problemele anumitor vehicule, iar până primesc formulare de inspecție, să fie deja foarte târziu.

Platforma SASFleet a introdus de curând o nou funcționalitate care permite adăugarea de informații suplimentare despre șoferi sau vehicule. O dată introduse, la aceste informații au access toți cei care folosesc platforma, deciziile privind anumite măsuri care trebuie luate fiind mult mai rapide.

Totodată, managerii de flote au posibilitatea să utilizeze rapoartele din platforma SASFleet pentru a obține informații detaliate despre șofer și modul de utilizare a vehiculelor, putând identifica probleme de comportament și folosință și lua măsuri în cel mai scurt timp posibil.

 

siguranta floeti 1

 

3. Analizează istoricul alocărilor vehiculului

 

Programarea și atribuirea vehiculelor este o practică standard pentru orice manager de flotă, dar flotele monitorizate prin sisteme de management învechite nu pot să țină o evidență a atribuirilor vehiculelor. Analiza istoricului alocării vehiculelor este o modalitate excelentă de a vedea cum sunt folosite vehiculele de către diverși angajați și de a lua decizii mai bune pentru viitor.

Poate observi că unele mașini au nevoie de reparații ale sistemului de frână mai frecvent decât altele sau unele vehicule au kilometri mai mulți în plus față de altele. SASFleet îți permite să vezi istoricul alocarii vehiculelor iar tu poți discuta cu acei șoferi problematici, pentru a le îmbunătăți obiceiurile de condus.

 

4. Utilizează soluții de management de flotă și dispozitive GPS de ultimă oră

 

Urmărirea rutelor de zi cu zi este o foarte bună modalitate de a asigura siguranța și productivitatea flotei. O soluție de management de flotă și echipamente GPS de tehnologie cât mai recentă, cum sunt cele oferite de SASFleet, îți permite să accesezi date în timp real cu privire la starea vehiculului, locația și comportamentul șoferului.

Administratorii de flote pot primi informații esențiale despre starea vehiculului și să fie mereu la curent cu nevoile de întreținere a acestora.

În principiu, se colectează date pentru a avea o viziune de perspectivă asupra comportamentului șoferului și a siguranței flotei tale. Poți configura alerte pentru comportamente nesigure, cum ar fi viteza și frânarea excesive, pentru a te ajuta să rămâi informat și să remediezi în timp util orice problemă.

 

Menține-ți flota în siguranță cu SASFleet! Cere o ofertă sau un demo gratuit chiar azi!

V-am trezit interesul?

Cere o estimare de pret si demo

Părerea clienților vis-a-vis de produsele SAS Fleet este cea mai importantă pentru echipa noastră. Așa ne dăm seama cum putem îmbunătăți atât soluțiile pe care le oferim, cât și aplicația web, pentru ca managerii de flote să aibă parte de cea mai plăcută experiență în vizualizarea informațiilor.

Transporturile rutiere înregistrează creșteri impresionantede volum în fiecare vară, în ritm cu creșterile din termometru. În acest articol ne-am întors atenția către șoferii de cursă lungă, care țin afacerile în mișcare, în timp de mulți dintre noi ne relaxăm.

 

Ce indicatori de performanță trebuie să urmărim pentru a putea crește rezultatele financiare și pentru a îmbunătăți eficiența activității flotei auto?